maandag 19 januari 2009

Leuke link

Actuele kunstzaken op de kunstblog.
Voeg hem toe aan je favorieten en blijf op de hoogte!
Ik heb hem ook in de rechter link kolom toegevoegd.

Inzoomen op kunst

















Sinds kort heeft Google Earth samen met Museum Prado in Madrid iets nieuws bedacht. Inzoomen op bijzondere kunstwerken ergens in de wereld. 14 duizend megapixels fijn, dus megascherp kun je inzoomen en elk detail bekijken van een aantal kunstwerken van bijvoorbeeld Rubens en Goya....

Het is geweldig, maar in het echt is natuurlijk nog steeds het allermooiste!

Exposeren?















Vorige week kreeg ik een uitnodiging van Walls Gallery aan de Prinsengracht in Amsterdam om eens met mijn portfolio langs te komen. Ze zijn enthousiast over mijn werk.

Is altijd leuk natuurlijk, die waardering.

Maar ik wil er toch even iets over kwijt; de laatste maanden valt het mij op dat ik vaak benaderd wordt door galerieën in den lande. Ligt dat dan aan mijn geweldige werk, of hebben de galerieën moeite om kunstenaars enthousiast te krijgen om de exposeren. Want de meeste galerieën vragen ook een bedrag om te exposeren, meestal zo rond de 150,00 euro. Tel daar de kosten voor het printen, fotoboeken maken, heen en weer rijden van en naar de galerieën op en je komt toch al snel uit op 200,00 euro per expositie.

Verder vragen ze natuurlijk een deel van de opbrengst bij verkoop, is heel begrijpelijk, maar de prijzen worden daardoor soms wel heel hoog. Komt nog bij dat de laatste tijd door de, daar is ie weer, kredietcrisis, mensen toch iets langer nadenken over een kunstaankoop.

De nieuwe naam voor ons atelier:

HET KUNSTHOK

Aan het logo wordt nog gewerkt.